De Tenaamstellingscode Van Je Auto Kwijt

Het kan voor komen dat je de tenaamstellingscode behorend bij je auto kwijt bent. Gelukkig kun je dan online via het RDW een vervangende code aanvragen (€ 1,-). Ben je daarnaast ook nog de kentekencard kwijt, dan is het mogelijk om zowel een vervangende tenaamstellingcode, als een kentekencard aan te vragen. De kosten hiervoor bedragen € 31,50. De documenten worden dan binnen vijf werkdagen naar je toegestuurd. Heb je de kentekencard dezelfde dag nog nodig? Dan biedt een spoedaanvraag uitkomst. Wel betaal je hier extra voor: € 200,- indien je de kentekencard laat versturen en € 50,- wanneer je hem ophaalt op de vestiging in Veendam.

10 thoughts on “De Tenaamstellingscode Van Je Auto Kwijt

 1. ik ben de tenaamstellingscode kwijt van het postkantoor, het kentekenbewijs heb ik wel in bezit
  betreft een Ford KA 44-RBH-1 met meldcode 4947. Is het mogelijk dat ik die code kan ontvangen.
  Graag via de mail, kosten zal ik betalen.
  Huisadres: Brederostraat 76 6531 CH Nijmegen. ivm schade wordt de auto opgehaald door een opkoper uit Tilburg

  Reply
  1. Juist, het is helaas niet anders. Gelukkig is het wel gemakkelijk opnieuw aan te vragen. Log in met uw DigiD code bij de RDW en vraag de nieuwe code aan.

   Reply
 2. Goedendag
  Ben helaas mijn tenaamstelling papieren kwijt geraakt
  Ben nog wel in het bezit van de credictkaart waar al de gegevens opstaan
  Wil mijn motor wegdoen maar ik heb niet de nodige papieren om tot verkoop over te gaan
  Wat moet ik doen

  Reply
  1. Beste,

   U dient nieuwe tenaamstelling papieren aan te vragen. Dit kunt u doen bij de RDW. Daar kunt u inloggen met uw DigiD code en voor uw motor een nieuwe code / papieren opvragen. U ontvangt binnen enkele dagen de nieuwe documenten en kunt de auto daarna overschrijven bij het postkantoor.

   Reply
 3. Ik kan mijn auto niet verkopen omdat ik geen meldcode tenaamstellingscode meer in mijn huis kan vinden. Graag wil ik voor € 1,– een nieuwe meldcode of tenaamstellingscode bij u willen bestellen.

  Reply
  1. Beste Fons,

   Hiervoor dient u contact op te nemen met de Rijksdienst Wegverkeer. Helaas zijn de kosten iets hoger. Maar het gaat zeker in orde komen.

   Reply
 4. Ik heb mijn auto verkocht en heb hem niet kunnen overschrijven, omdat ik mijn kentekencard niet heb kunnen vinden. Het gaat om de auto Toyota Verso met nummer 99-TS-GR, in 2006 afgeleverd door van Sambeek, Oudeschild, Texel.
  Jan Wieten
  Houtweg 1
  1791 EE
  Den Burg

  Reply

Post Comment