Je Scooter Overschrijven

Scooter overschrijven en tenaamstelling wijzigen

Je hebt net je scooter rijbewijs gehaald en bent op zoek naar een echte Vespa. Op internet heb je een mooi exemplaar gevonden en je besluit een afspraak met de verkoper te maken. Na de bezichtiging en proefrit ben je helemaal weg van het exemplaar. Je maakt een mooie deal en kunt hem al de volgende dag ophalen. Maar kopen is één ding, want wat voor zaken moeten er na de aanschaf geregeld worden? Moet de scooter of brommer bijvoorbeeld op naam gezet worden en hoe gaat dat in zijn werk? Waar kan je voor de overschrijving terecht en welke documenten moet je meenemen? Is het ook mogelijk om zonder rijbewijs de tenaamstelling te regelen? De antwoorden op deze vragen zullen in dit artikel allemaal aan bod komen.

 



 

Wanneer worden scooters en bromfietsen overgeschreven?

Heb je een nieuwe of tweedehands scooter of brommer aangeschaft? Dan moet het kenteken op je eigen naam komen te staan. Dit wordt ook wel de tenaamstelling of de overschrijving van het voertuig genoemd. Je bent genoodzaakt een voertuig over te schrijven als er gewisseld wordt van eigenaar. Pas als de tenaamstelling is gelukt, heeft de scooter of bromfiets een wettelijk nieuwe eigenaar.

Welke documenten moet ik meenemen en wie moeten hierbij aanwezig zijn?

Zoals gezegd moet bij het nieuwe of tweedehands aanschaffen van een scooter of brommer het voertuig op naam worden gezet. Voor de tenaamstelling heb je een aantal zaken nodig. Al eerste moet je je kunnen legitimeren. Denk hierbij aan een geldig legitimatiebewijs, zoals een rijbewijs of paspoort. Verder is het van belang dat je de kentekencard en de tenaamstellingscode van de scooter meeneemt. De tenaamstellingscode bestaat uit twee delen, met in totaal 9 cijfers. Het eerste deel is te vinden op het tenaamstellingsverslag en het tweede deel op de brief samen met de kentekencard die je van het RDW toegestuurd hebt gekregen. Bij de overschrijving krijg je een zogenoemd vrijwaringsbewijs mee (bestemd voor de vorige eigenaar) en een nieuw tenaamstellingsverslag (met het eerste deel van de tenaamstellingscode) mee. De kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode ontvang je in de meeste gevallen de volgende werkdag in de brievenbus. Bewaar de tenaamstellingscode goed, want deze heb je weer nodig als je de scooter inruilt, verkoopt of schorst.

Kan ik een bromfiets op naam zetten zonder (geldig) rijbewijs?

Heb je nog niet de beschikking over je scooter of brommer rijbewijs dan is het alsnog mogelijk om de tenaamstelling van het voertuig te regelen. Wel moet je beschikken over een geldig legitimatiebewijs dat toont dat je 16 jaar of ouder bent, zoals een paspoort of identiteitskaart. Naast een geldig legitimatiebewijs moet je de kentekencard en de tenaamstellingscode meenemen. Heb je een scooter of brommer op naam gezet, maar heb je nog geen rijbewijs? Dan kun je het voertuig schorsen bij de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). Op deze manier hoef je ook geen verzekering af te sluiten. Voorwaarde is wel dat je gedurende de schorsingsperiode geen gebruik maakt van het voertuig. Doe je dit wel dan loop je het risico op een hoge boete. Bovendien moet het voertuig op eigen terrein worden geplaatst.



Hoe werkt de overschrijving?

Voor het overschrijven van een scooter of brommer kun je onder andere terecht bij een kentekenloket bij de gemeente. Het is aan te raden om de overschrijving in het bijzijn van de verkoper te doen, aangezien hij of zij hier ook bij gebaat is. Neem voor de tenaamstelling altijd de drie benodigde documenten mee: een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart), de kentekencard en de tenaamstellingscode. De tenaamstellingscode bestaat uit twee delen, te vinden op het tenaamstellingsverslag en de brief van het RDW. Aangekomen bij het kentekenloket geef je de documenten af aan de medewerker. Hij of zij zal de overschrijving dan verder regelen. Als de transactie gelukt is krijg je een vrijwaringsbewijs en een tenaamstellingsverslag mee. Het vrijwaringsbewijs is bestemd voor de verkoper en betreft een bewijs dat de scooter of brommer van eigenaar is gewisseld. Daarmee is de vorige eigenaar ook niet meer verantwoordelijk voor de verzekering en eventuele verkeersboetes. Op het tenaamstellingsverslag vind je het eerste deel van de tenaamstellingscode. Tevens heb je de mogelijkheid om via de website van het RDW online een voertuig over te schrijven. Wel heb je een aantal aanvullende zaken nodig, zoals een Android smartphone (vanwege de app RDA scanner) en DigiD-inloggegevens. In beide gevallen van de tenaamstelling van een scooter of brommer worden de kentekencard en het tweede van de tenaamstellingscode meestal de volgende werkdag per post verstuurd. Bewaar deze code goed, want deze heb je nodig wanneer je de brommer weer verkoopt, inruilt of schorst.

Tenaamstellingscode kwijt: wat nu?

Sofie heeft haar Vespa scooter te koop aangeboden en ze heeft nu al een afspraak met een serieuze koper. Na bezichtiging en proefrit is de potentiële koper heel enthousiast. Na wat onderhandelen is Sofie tot een mooie prijs gekomen. Natuurlijk moet de Vespa op naam van de koper komen te staan, immers is ze nu nog verantwoordelijk voor de verzekering van de scooter. Als ze de benodigde documenten bij elkaar aan het zoeken is merkt ze dat ze één ding mist: de tenaamstellingscode. Kan nu de tenaamstelling, waarvoor ze over twee dagen een afspraak met de koper heeft, wel doorgaan?

Hoe vraag ik een nieuwe tenaamstellingscode aan?

Het kan zo zijn dat je de tenaamstellingscode van je scooter of brommer niet meer kunt vinden. Gelukkig is het dan mogelijk om een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen bij het RDW. Daarvoor ga je naar de website van het RDW en kies je voor ‘vervangende tenaamstellingscode aanvragen’. Vervolgens kun je kiezen of je alleen een tenaamstellingscode en/of je ook een nieuwe kentekencard wilt ontvangen. Om de gegevens te koppelen aan je scooter of brommer dien je het chassisnummer van het voertuig in te voeren. Wat rest is het betalen van het bedrag van één euro. Na de betaling krijg je een bevestigingsmail toegestuurd met de aanvraag. De nieuwe tenaamstellingscode en/of de kentekencard ontvang je dan binnen vier werkdagen.

Kan ik met spoed een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen?

Het is helaas niet mogelijk om een nieuwe tenaamstellingscode met spoed aan te vragen. Deze aanvraag duurt namelijk minstens twee werkdagen. Wel is het mogelijk om met spoed een nieuwe kentekencard aan te vragen. Dit doe je heel gemakkelijk via de website van het RDW. Wel zitten hier extra kosten aan verbonden: € 200,- voor het laten versturen van de kentekencard en € 50,- als je er voor kiest om de kentekencard op te halen op de vestiging in Veendam.

 

Aangezien het minstens twee dagen duurt voordat de nieuwe tenaamstellingscode verstuurd wordt, kan Sofie beter de koper inlichten dat de afspraak waarschijnlijk niet door kan gaan. Een kentekencard met spoed aanvragen is wel mogelijk. Bewaar de tenaamstellingscode van een voertuig goed. Deze heb je namelijk voor veel zaken nodig, bijvoorbeeld als je de scooter weer wilt verkopen.

Waar en wanneer kan ik mijn bromfiets kenteken overschrijven?

Heb je een nieuwe bromfiets gekocht dan moet deze op naam worden gezet. Eerder ben je namelijk geen eigenaar van het voertuig. Pas als de tenaamstelling voldaan is en de vorige eigenaar het vrijwaringbewijs heeft ontvangen ben je eigenaar van het voertuig. Waar en wanneer kun je eigenlijk het kenteken van een bromfiets overschrijven?

Scooter op naam zetten bij een kentekenloket

Er zijn in Nederland veel plaatsen waarbij je terecht kunt voor het overschrijven van een kenteken. Een populaire locatie is een kentekenloket. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs, de kentekencard en de tenaamstellingscode mee naar deze locatie. Je kunt de kentekenloketten op veel verschillende plekken vinden, zoals gemeenten en de door de RDW erkende autogarages.

Tenaamstelling wijzigen bij het postkantoor

Het is tevens mogelijk om je bromfiets over te schrijven bij een postkantoor. Als er gewisseld wordt van eigenaar dienen voertuigen op naam van de nieuwe eigenaar te worden gezet. Er zijn maar liefst 900 postkantoren in Nederland waarbij het ook mogelijk is om de tenaamstelling van brommers en scooters te regelen. Bij het postkantoor geef je de benodigde documenten af aan de medewerker. Hij of zij zorgt er dan voor dat het voertuig op je naam komt te staan. Daarna ontvang je een vrijwaringsbewijs (bestemd voor de vorige eigenaar) en het tenaamstellingsverslag. Op dit verslag staat een 4-cijferige code; dit is het eerste deel van de tenaamstellingscode. Het tweede deel van de code heb je samen met de kentekencard meestal de volgende werkdag huis.

Scooter overschrijven via internet

Is de afstand naar een kentekenloket groot of blijf je liever thuis? Dan is het ook mogelijk om een scooter via internet over te schrijven. Dit regel je heel makkelijk zelf op de website van het RDW. De online tenaamstelling gaat als volgt: je kiest voor online tenaamstellen, waarna je in moet loggen met je DigiD-gegevens. Vervolgens krijg je een QR-code te zien die je moet scannen met de app ‘RDA-scanner’. Wees er wel van bewust dat deze app alleen beschikbaar is voor smartphones met een Android besturingssysteem. Als je de stappen hebt doorlopen en het verschuldigde bedrag hebt betaald ontvang je een mail met een link naar het vrijwaringsbewijs en het tenaamstellingsverslag. Deze dien je uit te printen. De kentekencard en de het resterende deel van de tenaamstellingscode ontvang je enkele dagen later per post.

Kenteken overschrijven bij een supermarkt

Als je kiest om het kenteken over te schrijven bij een supermarkt dan gaat dat eigenlijk hetzelfde in zijn werk als bij de tenaamstelling bij een kentekenloket. Je kunt bij sommige supermarkten, zoals de Jumbo of Albert Heijn terecht voor de overschrijving. Echter, niet elke supermarkt is aangesloten bij de Stichting Kentekenloket en biedt daarom niet altijd automatisch deze dienst. Check daarom vooraf goed of je bij je supermarkt in de buurt terecht kun voor de overschrijving. Neem daarnaast altijd drie documenten mee: een geldig legitimatiebewijs, de kentekencard en de tenaamstellingscode.

Wanneer kan ik mijn kenteken overschrijven?

Als je een scooter of brommer hebt aangeschaft wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. Voorwaarde is wel dat je deze eerst op naam laat zetten. Dit is zowel doordeweeks als in het weekend mogelijk. Wel kunnen de openingstijden per locatie en bedrijf verschillen. Raadpleeg dus eerst goed de openingstijden van de desbetreffende vestiging, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op de site van de PostNL te kijken.

 

Het overschrijven van een scooter of brommer kan bij veel verschillende bedrijven en locaties, zoals kentekenloketten, postkantoren en supermarkten. Check wel altijd eerst de openingstijden voordat je een afspraak maakt met bijvoorbeeld de koper. Niet afhankelijk zijn van openingstijden? Kies dan voor het online overschrijven.

Kenteken overschrijven op een doordeweekse dag

Voor het overschrijven van een brommer was je vroeger genoodzaakt om de overschrijving te regelen bij een groot postkantoor. Andere mogelijkheden waren er niet. Vandaag de dag kun je bij veel meer locaties en bedrijven terecht.

 

Op doordeweekse dagen kun je altijd terecht voor het overschrijven van een kenteken. In Nederland zijn er 900 postkantoren die deze dienst aanbieden. Ook bij instanties die zijn aangesloten bij de Stichting Kentekenloket ben je aan het goede adres voor het overschrijven van een voertuig. Dit zijn bijvoorbeeld autogarages en supermarkten. Mocht je geen tijd hebben om naar een kentekenloket te gaan dan kun je nog altijd online de scooter of brommer tenaamstellen. Wel dien je hiervoor over een aantal zaken te beschikken, zoals je DigiD-inloggegevens en een Android smartphone (voor de app RDA scanner).

 

Op doordeweekse dagen kunnen de openingstijden per plaats en vestiging verschillen. De meeste postkantoren zijn open tot 18:00 uur of zelfs tot ’s avonds laat. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs, kentekencard en tenaamstellingscode mee te nemen.

Bromfiets overschrijven in het weekend

Je kunt op verschillende locaties terecht voor het op naam zetten van een bromfiets. Denk hierbij aan postkantoren, supermarkten en kentekenloketten. Tevens is het mogelijk om een voertuig online via het RDW over te schrijven. Is de tenaamstelling van een scooter of brommer ook in het weekend mogelijk?

Is het overschrijven van mijn kenteken op zaterdag mogelijk?

Tegenwoordig kun je, naast doordeweekse dagen, ook op zaterdag een kenteken overschrijven. De openingstijden van de bedrijven die zijn aangesloten bij de Stichting Kentekenloket zijn op zaterdag vaak van 9:00 tot 17:00 uur open. Het is aan te raden om dit van te voren te checken. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Kan ik mijn bromfiets op zondag overschrijven?

Zelfs op zondagen is het mogelijk om je scooter of brommer over te schrijven. De vele postkantoren en loketten kennen vaak ruime openingstijden. Houd er echter wel rekening mee dat de openingstijden kunnen variëren. Check dus altijd eerst of de desbetreffende locatie wel open is.

 

Wil je dus een bromfiets tenaamstellen in het weekend dan is dat geen probleem. Check wel eerst de openingstijden voordat je een afspraak maakt, want op deze manier kom je niet voor verassingen te staan. Sowieso kun je ook altijd online terecht voor de overschrijving van je scooter of brommer.

Kan ik mijn bromfiets met spoed overschrijven?

Als je een bromfiets hebt gekocht dan dien je deze op naam van de koper te zetten. Dit kun bij verschillende locaties doen, zoals supermarkten, gemeenten en winkels als de Bruna. Het met spoed overschrijven van je bromfiets is niet mogelijk. Echter, de overschrijving is vaak dezelfde dag al gedaan en je kunt bij verschillende locaties terecht. Tevens is het mogelijk de overschrijving online te regelen.

 

Het is alleen mogelijk om een nieuwe kentekencard met spoed aan te vragen. Hier zitten wel extra kosten aan verbonden. Zo betaal je € 200,- voor het laten bezorgen van de kentekencard en € 50,- als je hem ophaalt op de vestiging in Veendam. Een nieuwe tenaamstellingscode met spoed aanvragen is niet mogelijk. Het duurt namelijk minstens twee werkdagen voordat de nieuwe code verstuurd wordt.

Moet ik mijn scooter direct bij overschrijven verzekeren?

Heb je de scooter samen met verkoper op je naam gezet en wil je hem gelijk meenemen? Dan geldt wel als voorwaarde dat je het voertuig eerst minimaal WA verzekerd. Is de scooter of brommer niet verzekerd en maak je een ongeluk? Dan draai jij op voor de schade en krijg je ook nog eens een fikse boete voor het onverzekerd rondrijden. Na de tenaamstelling kun je gelijk een verzekering afsluiten. Je krijgt dan een ‘voorlopige dekking’, zodat je al wel de weg op kunt. De aanvraag zelf duurt enkele werkdagen en je ontvangt vanzelf bericht als de aanvraag is goedgekeurd. Krijg je de bromfiets niet verzekerd, omdat je bijvoorbeeld nog geen rijbewijs hebt, dan kun je nog altijd het voertuig schorsen. Ingeval van schorsen hoef je geen verzekering af te sluiten. Wel geldt als vereiste dat je geen gebruik maakt van de scooter of brommer gedurende de schorsingsperiode en dat het voertuig wordt gestald op eigen terrein.

 

Met welke rechtspersonen kun je te maken krijgen?

Voor de overschrijving van een scooter of brommer kun je met verschillende rechtspersonen te maken krijgen, zoals een bedrijf. De tenaamstelling van een voertuig verschilt per situatie. Zo gaat het op naam zetten bij een dealer anders in zijn werk dan bij bijvoorbeeld particuliere aanschaf. Tevens kun je de bromfiets op naam van een rechtspersoon zetten.

Hoe werkt het als ik een bromfiets koop van een particulier?

Als je een bromfiets koopt van een particulier dan heeft dat vaak als voordeel dat je een (veel) lagere prijs betaald ten opzichte van een dealer. Echter, om er zeker van te zijn of de kilometerstand klopt kun je een kentekencheck uitvoeren. Hierdoor heb je net wat meer zekerheid.

 

Als je de trotse eigenaar bent geworden van een scooter of brommer dien je deze wel eerst op naam te laten zetten. Dit kun je doen bij een kentekenloket in de buurt, zoals bij de gemeente of een PostNl locatie. Voor de overschrijving neem je de benodigde documenten mee (legitimatiebewijs, kentekencard en tenaamstellingscode) en geeft ze aan de medewerker. Als de overschrijving is gelukt ontvang je een vrijwaringsbewijs en een tenaamstellingsverslag. Zorg dat de vorige eigenaar beschikt over het vrijwaringsbewijs en bewaar de volledige tenaamstellingscode goed, want deze heb je weer nodig als je de bromfiets wilt inruilen, verkopen of schorsen. De kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode ontvang je enkele werkdagen later in de brievenbus. Zorg dat je na de tenaamstelling het voertuig direct verzekerd of schorst. Doe je dit niet en ga je er toch op rijden? Dan loop je het risico op een hoge boete.

Hoe werkt het overschrijven als ik een scooter koop van een bedrijf?

Mocht je voor meer betrouwbaarheid kiezen, dan koop je een scooter bij een dealer. Zij beschikken vaak over de gehele onderhoudshistorie van het voertuig. Ook bij de aanschaf bij een dealer moet een scooter worden overgeschreven. Echter hoef je dit niet zelf te regelen; dit doet namelijk het bedrijf. Neem wel altijd een geldig legitimatiebewijs mee voor de overschrijving. Als de tenaamstelling is gelukt ontvang je van de verkoper een tenaamstellingsverslag, met daarop het eerste deel van de tenaamstellingscode. De kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode krijg je niet meteen mee. Deze ontvang je enkele werkdagen later per post thuis gestuurd. Bewaar deze code goed, aangezien je deze weer nodig hebt wanneer je de scooter bijvoorbeeld weer wilt verkopen.

 

Heb je zelf een onderneming en wil je de bromfiets op naam van het bedrijf zetten? Dan is dat ook mogelijk. Wees er wel van bewust dat je voor deze manier moet beschikken over de bevoegdheid ‘Tenaamstelling Voertuigbedrijf’ en dat het voertuig is opgenomen in de bedrijfsvoorraad. Heb je als eigenaar van de onderneming geen tijd voor de overschrijving, dan is het een optie om iemand te machtigen. Deze persoon regelt dan vervolgens de tenaamstelling. Dit gaat als volgt in zijn werk: je start het computerprogramma TV en vult de gegevens in. De rest wijst zich vanzelf. Als je alle stappen hebt doorlopen ontvang je het tenaamstellingsverslag en het eerste deel van de tenaamstellingscode. Enkele werkdagen later ontvang je de resterende documenten.

Hoe werkt de tenaamstelling als ik een bromfiets op internet koop?

Heb je een bromfiets op internet van een particulier gekocht dan dien je de tenaamstelling van het voertuig zelf te regelen. Ga daarvoor naar een kentekenloket bij de gemeente of bij een supermarkt die deze dienst aanbiedt. Neem daarvoor wel altijd een geldig legitimatiebewijs, de kentekencard en tenaamstellingscode mee.

 

Als je een scooter of brommer bij een dealer aanschaft regelt het bedrijf de tenaamstelling. De medewerker vraagt je alleen een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Als de overschrijving is gelukt ontvang je het tenaamstellingsverslag en enkele werkdagen later de kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode.

 

Het overschrijven van een bromfietskenteken gaat dus niet altijd op dezelfde manier. Bij particuliere aanschaf dien jezelf de tenaamstelling te regelen. Ga hiervoor naar een van de vele bedrijven die zijn aangesloten bij de Stichting Kentekenloket. Zorg dat je daarnaast altijd een geldig legitimatiebewijs, de kentekencard en de tenaamstellingscode meeneemt. Ingeval van de aanschaf van een scooter of brommer bij een dealer regelt het bedrijf in kwestie de tenaamstelling van het voertuig. Houd er tot slot rekening mee dat je bij het overschrijven op naam van een rechtspersoon moet beschikken over de ‘Tenaamstelling Voertuigbedrijf’.

Belangrijke informatie voor koper

Als koper is het belangrijk dat je de scooter of brommer op naam laat zetten. Ingeval van particuliere aanschaf is het aan te raden om een kentekencheck te doen. Op deze manier weet je dat het voertuig dat je op het oog hebt hoort bij het kenteken en chassisnummer. Verder is het verstandig om de tenaamstelling van het voertuig in het bijzijn van de verkoper te doen, aangezien hij dient te beschikken over het overschrijvingsbewijs. Verder dien je als koper een geldig legitimatiebewijs, de kentekencard en de tenaamstellingscode mee te nemen voor de overschrijving. Als de medewerker het voertuig op naam heeft gezet krijg je naast het vrijwaringsbewijs een tenaamstellingsverslag mee. Dit verslag bevat het eerste deel van de tenaamstellingscode. Meestal ontvang je de nieuwe kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode de volgende werkdag al in huis. Zorg dat je de bromfiets direct verzekerd, want anders loop je het risico op een hoge boete.

Belangrijke informatie voor verkoper

Voor jou als verkoper is het van belang dat je beschikt over het zogenoemde vrijwaringsbewijs. Dit document betreft een bewijs dat er van eigenaar is gewisseld en dat je niet meer verantwoordelijk bent voor de verzekering en eventuele verkeersboetes. Laat de koper daarom niet eerder met de scooter of brommer rijden voordat je het vrijwaringsbewijs hebt ontvangen. Als er in contanten betaald wordt, zorg dan dat je het bedrag goed natelt en eventueel op echtheid laat controleren. Nog handiger is als je allebei dezelfde bank hebt. Dan staat het bedrag direct vaak direct al op je rekening. Zorg als laatste dat je de verzekering opzegt. Dit doe je door een kopie van het vrijwaringsbewijs op te sturen naar de verzekeringsmaatschappij.

Tot slot

Heb je een nieuwe of tweedehands bromfiets gekocht en is er gewisseld van eigenaar? Dan moet deze worden overgeschreven. Zorg dat je ten tijde van de overschrijving beschikt over de volgende zaken: een geldig legitimatiebewijs, de kentekencard en de tenaamstellingscode. Het vrijwaringsbewijs geef je aan de vorige eigenaar van het voertuig, aangezien het een bewijs betreft dat aantoont dat hij of zij niet meer verantwoordelijk is voor de verzekering en eventuele boetes.

 

Je kunt bij veel verschillende locaties en bedrijven je bromfiets overschrijven, zoals postkantoren, supermarkten en winkels die zijn aangesloten bij de Stichting Kentekenloket. Je kunt zeven dagen per week terecht bij verschillende instanties om een kenteken over te schrijven. Wel kunnen de openingstijden variëren, dus check vooraf goed of de desbetreffende locatie echt open is voordat je een afspraak maakt. Mocht je de tenaamstellingscode van de scooter kwijt zijn, dan heb je nog altijd de mogelijkheid om een nieuwe code aan te vragen. Deze wordt dat binnen vier dagen verstuurd. Het met spoed aanvragen van een kentekencard is wel mogelijk, al betaal je hier wel extra voor.

 

Als de tenaamstelling geregeld is, dien je direct de bromfiets te verzekeren. Eerder mag je er niet de openbare weg mee op. Mocht je het voertuig niet kunnen verzekeren, dan kun je de scooter of brommer nog altijd schorsen. Hierbij geldt er geen verzekeringsplicht. Wel dient als voorwaarde dat je geen gebruik maakt van het voertuig en dat deze op eigen terrein wordt geplaatst. Zorg tot slot dat je als vorige eigenaar de verzekering stop zet.